Forældreforeningen – Påskecup

Påske Cup
Påskecup er HFH’s eget U10-U16 stævne, som Forældreforeningen har organiseret siden 1983. Hvert eneste år deltager omkring 130 hold eller 1300 spillere, trænere og ledere i stævnet. Stævnet er kendt for den gode mad og logistik, hvor der hele tiden kører busser mellem de lokale haller. Vores egne spillere er selvfølgelig altid med.

U10-U16 spillernes forældre hjælper med servering, dækker dommerborde og andre praktiske gøremål. U18 og HCM dækker også dommerborde. Alle disse frivillige indsatser giver et pænt overskud, der kommer alle HFH’s ungdomsspillere til gode år efter år.

Forældreforeningen
Forældreforeningen blev dannet i 1983 af en flok forældre – blandt andre Per Hagner og Otto Simonsen. Det var dengang Salle, som opfordrede disse forældre til at lave en forældreforening /påskecup – blandt andet fordi det var en god måde at tjene penge til ungdomsafdelingen på.

Forældreforeningen er en selvkørende bestyrelse. Der er 7 bestyrelsesmedlemmer, og de arbejder udelukkende med Påskecup. HFH og Forældreforeningen har et rigtigt godt samarbejde, og overskuddet fra Påskecup går udelukkende til ungdomsafdelingen i HFH.

Det første år var der 8 tilmeldte hold, og dengang var der kun U10 og U12 børn. Maden blev lavet hjemme hos forældrene, og andre frivillige forældre stod ude på skolerne og kogte kartofler og stegte kød i de første mange år. Det var først, da der var ca. 800 tilmeldte børn, at de besluttede, at maden skulle komme fra en lokal slagter. I dag er Påskecup for U10 – U12 – U14 – U16. Vi har hvert år 140-150 hold med 1400-1500 børn tilmeldt til vores stævne.  Vi har mange klubber som gengangere, og det er vi i bestyrelsen selvfølgelig rigtig glade for, da det jo er tegn på at stævnet et godt.

Vi har mellem 250-300 frivillige forældre, som hvert år bruger mange timer for at få stævnet afviklet. Det er alt lige fra morgenmads- og aftensmadsservering, dommerbord, skole- og halansvarlige, tømning af affald og meget andet.

Påskecup bliver altid afviklet fra torsdag til lørdag, og der kommer spillere fra hele landet. Som noget nyt er vi begyndt at invitere norske hold, for at spillerne kan prøve at spille mod udenlandske hold.

Læs mere på: www.påskecup.dk